Web Content Tags

CASH AFSTORTEN EEN TIJDROVENDE BEZIGHEID? NIET MEER!

CASH AFSTORTEN EEN TIJDROVENDE BEZIGHEID? NIET MEER!

Werknemer van Brink's

Je staat er niet altijd bij stil, maar het verwerken van cashbetalingen is een tijdrovende bezigheid. Zeker wanneer je nog zelf afstort bij de sealbagautomaat of nachtkluis. Enig idee hoeveel tijd je hieraan kwijt bent? Het kan gelukkig anders. Met RetailBox hoef je de deur niet meer uit. Je stort gewoon af in je eigen kluisje in de backoffice. Deze slimme oplossing van Brink’s kan je wel een paar uur per week opleveren.

Voor veel ondernemers is cash noodzakelijk, maar erg bewerkelijk. Geld tellen, nog eens tellen, opbergen in de kluis, gereed maken voor de sealbag, naar de bank of automaat gaan, terugkeren. Aan het begin en eind van de dag met z’n tweeën de kluis openen. Het hoort er allemaal bij.

Een extra ergernis is dat het afstorten er niet gemakkelijker op geworden is. Soms moet je een paar kilometer afleggen om af te storten. Iedere verplaatsing is ongewenst en brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Er kan een storing zijn, het apparaat is vol, of je komt daar aan rond piekuren… daar gaat je kostbare tijd. Bovendien zijn de bankkosten ook nog toegenomen.

ZO WERKT RETAILBOX

Dankzij dit kluisje in de backoffice/kantoor kun je gewoon afstorten in je eigen zaak. Je maakt de sealbag klaar en meldt de storting aan op de Brink’s portal. Je stopt de sealbag in je eigen RetailBox en meer hoef je niet te doen. Brink’s komt de inhoud ophalen zonder dat je een transport hoeft te plannen. Ondertussen is je omzet veilig en verzekerd. Het geld wordt de eerste werkdag na aanmelding op de portal op je rekening bijgeschreven. Zelfs als de kluis nog niet is geleegd.

DAT SCHEELT UREN

Key Account Manager Alain Barbez merkt dat ondernemers zich vaak wél bewust zijn van veiligheid en het voorkomen van kasverschillen, maar veel minder van de factor tijd. Barbez: ‘Voor de veiligheid worden er vaak twee medewerkers op uit gestuurd om cash af te storten. Stel dat twee medewerkers 30 minuten weg zijn, wat kost dat eigenlijk? Het zal per winkel en situatie verschillend zijn. Maar voor elke retailer is het een interessante rekensom, wat het oplevert als cash afstorten bij een bank of automaat niet meer nodig is. Ook geldtransport hoeft met RetailBox niet meer ingepland te worden, want wij monitoren de inhoud van de kluis.

Ik denk dat het al gauw een paar uur per week oplevert. Dus voor retailers die nu nog geen gebruik maken van geldtransport valt er veel te winnen. Eigenlijk is naar de bank gaan niet meer nodig. Als ik ondernemers uitleg dat ze nu op elk moment kunnen afstorten in hun eigen zaak. Dat het niet duurder is. En een stuk minder bewerkelijk. Tja, dan begrijpen ze meteen dat dit echt een ideale oplossing is.’

KIES WAT PAST BIJ JOU

Dan zijn er natuurlijk Brink’s klanten die al gebruikmaken van geldtransport. Is het voor hen dan verstandig om over te stappen op RetailBox? Barbez: ‘Dat hangt samen met het aantal stortingen per maand. Maak je nu bijvoorbeeld driemaal per maand gebruik van geldtransport, dan kan RetailBox zeker een interessante vervanger zijn. Je kunt per sealbag maximaal 100 biljetten storten. Wij rekenen het graag voor je uit. Want er is altijd een passende oplossing die je kan ontzorgen, of je nu veel of weinig cashomzet hebt, en wat voor ondernemer je ook bent, van de slager op de hoek tot een grote winkelketen.’

Meer uit onze bibliotheek met inzichten:

MOET JE ALS RETAILER NOG INVESTEREN IN CASH?

Betalingen verlopen steeds vaker digitaal en het winkelpubliek wordt steeds handiger: contactloos of met je smartphone betalen is helemaal niets bijzonders meer. Een vraag die bij veel retailers dus speelt is: ‘moet ik nog wel investeren in cash?’ In deze blog zet sales manager Jeroen Schepens een aantal overwegingen op een rij.

Meer lezen

DE VOORDELEN VAN BRINK'S COLLECT LIGHT VOOR ONDERNEMERS

Een efficiëntere geldstroom, geen tijd meer kwijt aan afstorten, meer veiligheid en geen bankkosten. Daarnaast blijven de kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking en verzekering beperkt. Je kan maximaal 200 biljetten aan contant geld meegeven per transport (100 biljetten per sealbag).

Meer lezen

WAT IS BRINK'S COLLECT LIGHT EN HOE WERKT HET?

Met Brink's Collect Light vervoert en verwerkt Brink's jouw contante geld veilig, efficiënt en snel. Speciaal voor ondernemers die geen risico meer willen lopen, door met cash over straat te moeten.

Meer lezen