Web Content Tags

WAT IS BRINK'S COLLECT LIGHT EN HOE WERKT HET?

WAT IS BRINK'S COLLECT LIGHT EN HOE WERKT HET?

Werknemer van Brink's

Met Brink's Collect Light vervoert en verwerkt Brink's jouw contante geld veilig, efficiënt en snel. Speciaal voor ondernemers die geen risico meer willen lopen, door met cash over straat te moeten.

Hoe werkt Brink's Collect Light?

Brink's haalt het contante geld bij je op en verwerkt deze in haar professionele telcentrales. Binnen 2 werkdagen is het geld gestort op je bankrekening. Vanaf het transport is de omzet verzekerd. Via ons online klantportaal, bestel je bovendien eenvoudig wisselgeld of een extra transport.

Zo leg je de veiligheidsenvelop op goed klaar voor transport!

Brink's Collect Light werkt met speciale veiligheidsenveloppen (sealbags), die je van Brink's krijgt. Op deze enveloppen vul je de gegevens aan in de daarvoor bestemde vakken. In de enveloppen stop je de losse stapel biljetten, dus zónder paperclips en elastiekjes en niet gevouwen. Je mag maximaal 100 biljetten per envelop verpakken.

Vervolgens plak je de hechtstrip goed dicht over de hele breedte van de verpakking. Onze medewerker neemt alleen correct verzegelde en onbeschadigde veiligheidsenveloppen mee. Als je ook munten mee wilt geven, dan gebruik je hiervoor de aparte doorzichtige muntenverpakking.

Hoe bestel je wisselgeld bij Brink's Collect Light?

Is je wisselgeld bijna op? Wisselgeld bestellen kan heel eenvoudig! Via ons klantportaal bestel je wisselgeld. Je stelt zelf je pakket munten samen. Bij het eerste volgende Brink's Collect Light geldtransport leveren we het geld bij je af.

Mijn geld is onderweg, en dan…

Bij het ophalen van Brink's Collect Light geven we je een bewijs van overdracht van je geld. Als je je geld overgedragen hebt aan de transporteur van Brink's en het geld in de transportkoffer zit, dan teken je voor overdracht. Vervolgens krijg je het bewijs van overdracht. Vanaf dat moment is Brink's verantwoordelijk voor het geld, en ben jij verzekerd van de waarde.

Onze waardetransporteur neemt je storting mee naar een van de Brink's-geldtelcentrales. Daar tellen en controleren we het geld. Binnen twee werkdagen schrijven wij het opgehaalde bedrag bij op je bankrekening. Zo hoef je dus niet meer de deur uit om te storten. Handig en veilig.

Meer uit onze bibliotheek met inzichten:

MOET JE ALS RETAILER NOG INVESTEREN IN CASH?

Betalingen verlopen steeds vaker digitaal en het winkelpubliek wordt steeds handiger: contactloos of met je smartphone betalen is helemaal niets bijzonders meer. Een vraag die bij veel retailers dus speelt is: ‘moet ik nog wel investeren in cash?’ In deze blog zet sales manager Jeroen Schepens een aantal overwegingen op een rij.

Meer lezen

DE VOORDELEN VAN BRINK'S COLLECT LIGHT VOOR ONDERNEMERS

Een efficiëntere geldstroom, geen tijd meer kwijt aan afstorten, meer veiligheid en geen bankkosten. Daarnaast blijven de kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking en verzekering beperkt. Je kan maximaal 200 biljetten aan contant geld meegeven per transport (100 biljetten per sealbag).

Meer lezen

CASH AFSTORTEN EEN TIJDROVENDE BEZIGHEID? NIET MEER!

Je staat er niet altijd bij stil, maar het verwerken van cashbetalingen is een tijdrovende bezigheid. Zeker wanneer je nog zelf afstort bij de sealbagautomaat of nachtkluis. Enig idee hoeveel tijd je hieraan kwijt bent? Het kan gelukkig anders. Met RetailBox hoef je de deur niet meer uit. Je stort gewoon af in je eigen kluisje in de backoffice. Deze slimme oplossing van Brink’s kan je wel een paar uur per week opleveren.

Meer lezen