About Us - Header

Brink's Corporate

History

Geschiedenis

The business world has seen many changes in the 160+ years since our founding. But what hasn’t changed is our commitment to the work we do - protecting the savings and livelihoods of countless hard-working individuals around the globe.

History

Brink's CC Express (1859–1919)

De Chicago City Express Company van Perry Brink maakte in de 19e eeuw gebruik van diverse typografische stijlen. Op de vrachtwagons werd de naam ""Brink's"" geverfd, aangevuld met elk deel van de naam dat er maar op paste. Op foto's uit die tijd zijn onder meer de opschriften ""Brink's Ex."", ""Brink's C.C. Ex. Co."" en ""Brink's CC Express Co."" te zien. Op deze personeelsfoto uit 1880 zijn verschillende stijlen tegelijk vertegenwoordigd.

Brink's Express Company (1919–1934)

Het eerste aandeel van het bedrijf werd in 1879 verkocht onder de naam ""Brink's Express Company"". De verkorte naam Brink's kwam echter pas in 1919 in zwang, toen het eerste filiaal van Brink's buiten Chicago werd geopend in Cleveland. Het schildlogo van Brink's Express Company was vaak in metaal was gegoten en werd aan de zijkant van gewapende trucks bevestigd. Het symboliseerde de kracht en veiligheid van zijn bedrijfsactiviteiten.

Brink’s Incorporated (schildlogo) (1934–1959)

In 1934 wijzigde het bedrijf zijn naam officieel in Brink's Incorporated. Het logo werd aangepast aan zijn nieuwe huisstijl.

Brink's A Pittston Company (1959-1981)

Na de overname door Pittston, een transport- en mijnbouwconglomeraat, werd het oudere schildlogo ingeruild voor een eenvoudig logo met blokletters. Pittston wijzigde in 2004 zijn naam in ""The Brink's Company"".

Brink’s Global Logo (1981–heden)

Brink's is een van de oudste merken ter wereld en staat sinds zijn oprichting in 1859 synoniem aan beveiliging en betrouwbaarheid. Het bedrijf geniet inmiddels wereldwijde bekendheid. Het huidige logo van Brink's werd voor het eerst gebruikt in 1981. Het siert de voertuigen, faciliteiten, uniforms van werknemers en producten in meer dan 100 landen.

Ontwikkeling van het merklogo

Gotische B / witte rand

Dit schildlogo was voorzien van een gotische ""B"" met vleugels die een kist optilden. Het vormde een perfecte weerspiegeling van de voormalige bedrijfsfocus op bagagetransport in Chicago. Uit merkdocumenten valt op de maken dat het logo voor het eerst werd gebruikt in 1859, hetzelfde jaar waarin Brink's werd opgericht.

Gotische B en de tekst Money and Valuables; Safety and Dispatch

In 1927 ontwikkelde Brink's een nieuwe strategie om overvallers af te schrikken. Er begonnen logo's van Brink's te verschijnen op trucks en faciliteiten die voorheen niet van het merk waren voorzien. Het oudere schildlogo ging vaak vergezeld van de slogan ""Money and Valuables, Safety and Dispatch"" als blijk van de groeiende reputatie van het bedrijf voor veilig transport.

Gotische B / zwarte rand en de tekst Brink's Incorporated

Naarmate de Brink's Express Company zich in de 20e eeuw verder ontwikkelde en uitbreidde, werd het wapen voorzien van een grote zwarte rand. In 1934 werd ""Brink's Incorporated"" toegevoegd als blijk van de nieuwe bedrijfsnaam.

Witte B met vleugels

De overname van Brink's door de Pittston Company gaf de aanzet tot een ingrijpende herziening van het vermaarde schildlogo. De B werd vervangen door een B in een moderne typografische stijl. De romp werd vereenvoudigd en de vleugels werden opnieuw getekend op basis van een verfijnder procedé. Het complete ontwerp werd op een nieuw schild aangebracht dat herinneringen opriep aan Amerikaanse afstandspalen en een echo vormde van de eerdere logo's van Brink's (zie boven). Dit herziene schildlogo maakte zijn debuut in 1962.

Vetgedrukte B met vleugels

In 1981 werd het schild opnieuw herzien, dit keer in aansluiting op het nieuwe logo van Brink's (zie boven). De 'gebroken B' verving de simpele B van het vorige ontwerp, en de tekening van de vleugels werd sterk vereenvoudigd. Daarmee werd het hele ontwerp iets eleganter en aanzienlijk makkelijker te reproduceren.

Brink's-embleem

Het Brink's-embleem werd het eerst in 1912 geregistreerd en is nog altijd in gebruik. Tegenwoordig is het embleem het vaakst te zien op de badges en uniforms van werknemers.

Brink's Cash Logistics

Het merk Brink's Cash Logistics werd in 2001 in het leven geroepen om aandacht te schenken aan de nieuwe diensten voor geldverwerking voor banken van Brink's.

CompuSafe

De CompuSafe-dienst van Brink's werd in 1995 geïntroduceerd om retailers te voorzien van nieuwe beveiligingsdiensten en oplossingen voor de verwerking van contant geld.

Winkel- en kluislabels

Brink's biedt sinds de jaren twintig van de vorige eeuw kluisproducten aan retailers aan. Sindsdien zijn logo's die de veiligheid van deze producten benadrukken vrijwel overal te vinden.

Brink's Document Destruction

In het begin van de 21e eeuw werd de dienst Brink's Document Destruction gelanceerd. Deze voorziet in veilig transport, veilige opslag en veilige vernietiging van bedrijfsdocumenten.

Brink's Home Security

In 1983 opende Brink's Home Security zijn eerste filiaal in Portland, Oregon. Brink's Home Security is aanbieder van beveiligingsdiensten voor woningen, winkels en kleine bedrijven. In 2008 bereikte het de mijlpaal van één miljoen klanten. Het merk Brink's Home Security-logo wordt nog altijd gebruikt voor een divers scala aan consumentenproducten.

Consumentenlogo's

Deze twee logo's zijn inmiddels te vinden op diverse gelicenseerde consumentenproducten. Het gaat om een sterk vereenvoudigd schild met een grote, moderne ""B"" en een herontworpen Brink's-logo. Ze zijn makkelijk af te drukken en goed leesbaar op kleine verpakkingen.

About Us - Fact or Figure

100

Countries with customers

16.3

Thousand Vehicles

1.3

Thousand Facilities

53

Operating Countries

74.5

Thousand Employees