Asset Publisher

MOET JE ALS RETAILER NOG INVESTEREN IN CASH?

MOET JE ALS RETAILER NOG INVESTEREN IN CASH?

Werknemer van Brink's

Betalingen verlopen steeds vaker digitaal en het winkelpubliek wordt steeds handiger: contactloos of met je smartphone betalen is helemaal niets bijzonders meer. Een vraag die bij veel retailers dus speelt is: ‘moet ik nog wel investeren in cash?’ In deze blog zet sales manager Jeroen Schepens een aantal overwegingen op een rij.

INVESTEREN IN CASH IS INVESTEREN IN KLANTRELATIES

Een niet te onderschatten groep mensen betaalt nog steeds liever contant. In 2020 gebeurde in België ongeveer een derde van alle transacties in cash, ondanks Corona. En dat zijn echt niet alleen de ouderen.

Cash is nog steeds een wettig betaalmiddel, dat mensen dus met het volste recht mogen gebruiken. Door te investeren in gedegen, moderne contante betaalmogelijkheden bied je mensen in deze klantsegmenten een completere service en voldoe je aan je wettelijke plicht. Met de juiste combinatie van elektronische en analoge middelen hoeft het helemaal niet omslachtig te zijn. Je doet er je klant én je medewerkers kortom een plezier mee.

Het een staat het ander ook niet in de weg: degenen die wel digitaal willen, kunnen dat ook gewoon. Maar voor mensen die elektronisch betalen niet prettig vinden, is het fijn dat het bij jou wél contant kan.

En laten we wel wezen, naast onze bankkaart en mobiele apps hebben we nog steeds bijna allemaal contant geld op zak, omdat dat gewoon gemakkelijk is. Parkeerautomaten geven nog steeds contant wisselgeld terug. Of op de markt worden vele boodschappen cash betaald. Zeker als het om kleine bedragen gaat komen die die losse euromunten of een briefje van 10 nog wel eens van pas.

INVESTEREN IN CASH IS INVESTEREN IN VEILIGHEID

Dan is er nog een praktische overweging. Contant geld is omslachtiger dat digitaal, want het is fysiek; je moet het steeds verplaatsen, tellen, wisselen en afstorten. Dat kost allemaal extra tijd en brengt potentieel risico met zich mee. Overvallers komen altijd zonder. Er zijn soms ook medewerkers die de verleiding niet kunnen weerstaan en een greep uit de kassa doen. Dan heb je nog kans dat iemand per ongeluk verkeerd telt en dus een kasverschil creëert. Dat kan gebeuren, maar kost wel weer tijd om uit te pluizen.

En als dat allemaal goed gaat, heb je het probleem dat steeds meer banken hun dag- en avondkluizen sluiten, omdat het gebruik van contant geld wel degelijk terugloopt. Toch betalen nog heel wat klanten contant. Je kunt dus minder goed met je dagopbrengst terecht, waardoor je het onbeschermd moet oppotten tot een geschikt stortmoment.

Door bijvoorbeeld te investeren in onze Paystation bied je je klanten een eenvoudige automaat die meteen als kluis fungeert. Contant betalende klanten deponeren hun bedragen rechtstreeks in je kluis. Wisselgeld wordt automatisch teruggegeven. Daar heeft niemand verder omkijken naar. Niemand kan bij het geld. Wanneer de machine vol is komt Brink’s die leegmaken. Je hoeft zelf dus niet met geld over straat. Het saldo wordt automatisch geteld en staat binnen een werkdag op je rekening. Gemakkelijker, veiliger en sneller en fijn voor zowel de contante betaler als je winkelpersoneel. Een totaalpakket dus, voor de bakker op de hoek.

CONTENT MET CONTANT? ONTDEK JOUW PASSENDE IMPLEMENTATIE

Hoewel contante betalingen teruglopen, zijn er nog steeds genoeg klanten die een contante betaalmogelijkheid op prijs stellen. Het is een belangrijk deel van de inkomsten. En met een gedegen betaalsysteem hoeft het helemaal niet omslachtig te zijn, draagt het bij aan de veiligheid in je winkel en heb je er geen omkijken naar.

ONTDEK EEN PASSENDE IMPLEMENTATIE VOOR JOU

Ben je er nog niet helemaal uit hoe dat voor jouw winkel kan werken? Neem dan eens contact met ons op.

Meer uit onze bibliotheek met inzichten:

DE VOORDELEN VAN BRINK'S COLLECT LIGHT VOOR ONDERNEMERS

Een efficiëntere geldstroom, geen tijd meer kwijt aan afstorten, meer veiligheid en geen bankkosten. Daarnaast blijven de kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking en verzekering beperkt. Je kan maximaal 200 biljetten aan contant geld meegeven per transport (100 biljetten per sealbag).

Read More

WAT IS BRINK'S COLLECT LIGHT EN HOE WERKT HET?

Met Brink's Collect Light vervoert en verwerkt Brink's jouw contante geld veilig, efficiënt en snel. Speciaal voor ondernemers die geen risico meer willen lopen, door met cash over straat te moeten.

Read More

CASH AFSTORTEN EEN TIJDROVENDE BEZIGHEID? NIET MEER!

Je staat er niet altijd bij stil, maar het verwerken van cashbetalingen is een tijdrovende bezigheid. Zeker wanneer je nog zelf afstort bij de sealbagautomaat of nachtkluis. Enig idee hoeveel tijd je hieraan kwijt bent? Het kan gelukkig anders. Met RetailBox hoef je de deur niet meer uit. Je stort gewoon af in je eigen kluisje in de backoffice. Deze slimme oplossing van Brink’s kan je wel een paar uur per week opleveren.

Read More