Asset Publisher

Wat moet je met cash?

Wat moet je met cash?

Werknemer van Brink's

 

Cash is een wettig en onmisbaar betaalmiddel. Ongeveer 90 procent van de consumenten heeft nog altijd contant geld op zak. Vooral om zicht te houden op de uitgaven en voor noodgevallen. Maar voor ondernemers is cash een steeds lastiger onderwerp. Afstorten kan op minder plaatsen. De bankkosten stijgen. Wisselgeld kost geld. En hoe ga je er veilig mee om? Veel (kleinere) ondernemers worstelen met het verwerken van contante betalingen.

Corona heeft de afname van het gebruik van contant geld versneld. In de huidige pandemie zien we enorme schommelingen in het gebruik ervan. Als retailer kun je niet om cash heen. Brink’s kent de problematiek en heeft zich als doel gesteld: cash simpel en betaalbaar houden. Zodat retailers geen omkijken hebben naar cash en meer tijd overhouden voor hun klanten. Voor hen biedt Brink’s drie mogelijkheden:

1. AFSTORTEN IN JE EIGEN ZAAK

De meeste recente ontwikkeling is dat je cash kunt afstorten in je eigen zaak. In een speciaal daarvoor ontwikkeld kluisje, genaamd RetailBox. Daarin stort je je sealbag af. De storting meld je aan op de Brink’s klantenportaal, waarna het geld de volgende werkdag op je rekening staat. Je hoeft dus niet meer naar een sealbagautomaat of nachtkluis. Dat scheelt een hoop tijd en is natuurlijk een stuk veiliger.

De RetailBox is vooral geschikt voor retailers die 1-3 keer per week een sealbag hebben af te storten. Het maximum bedrag is 100 biljetten per storting.

2. EEN SLIMME KLUIS MET GELDTRANSPORT

In sommige sectoren en regio’s wordt relatief veel met cash betaald. Denk aan tankstations, drogisterijen, markten of op toeristische plekken. Je wilt dan voorkomen dat je teveel cash in huis hebt. Maar wel wil je klanten de mogelijkheid bieden om contant te betalen.

Brink’s Complete leent zich voor ondernemers met een gemiddelde of hoge cashomzet. Het werkt als volgt: je stort je bankbiljetten veilig af in de slimme kluis, in de backoffice. Brink’s krijgt een seintje als de kluis vol is en komt hem dan legen. Je kunt dan meteen je bestelde wisselgeld mee laten nemen. Het geld staat de volgende werkdag op je rekening.

Brink’s Complete heeft verschillenden varianten, al naar gelang de hoeveelheid cash die je per week stort.

3. EEN GESLOTEN KASSA-OPLOSSING

Paystation gaat nog een stap verder. Dit is een ingebouwd gesloten kassasysteem, dat de kassa-lade vervangt. Klanten kunnen hun biljetten en munten invoeren en het apparaat geeft wisselgeld terug. Niemand kan meer bij het geld. Daarmee voorkom je interne fraude én overvallen. Dat geeft direct een veiliger gevoel. Voor retailers met relatief veel cashomzet neemt Paystation alle zorg uit handen.

Hygiëne is een extra voordeel. Dat maakt Paystation ook een welkome oplossing in zaken waar met verse voeding gewerkt wordt. Automatisch komt Brink’s langs om de Paystation te legen. Het enige wat je nog zelf doet, is af en toe de inhoud bijvullen en wisselgeld bestellen.

Paystation is geschikt voor alle retailers, ongeacht de activiteit, die met veel cashbetalingen te maken hebben. Vooral als het transactiebedrag onder de paar honderd euro blijft. Je vindt Paystations al in tankstations, vakantieparken, supermarkten en drogisterijen.

Voor grotere ketens en supermarkten heeft Brink’s vooral oplossingen op maat. Kortom, of er nu veel of weinig cash in je zaak omgaat, er is altijd een passende oplossing. Brink’s adviseert je graag over wat het beste werkt in jouw situatie.

Meer uit onze bibliotheek met inzichten:

MOET JE ALS RETAILER NOG INVESTEREN IN CASH?

Betalingen verlopen steeds vaker digitaal en het winkelpubliek wordt steeds handiger: contactloos of met je smartphone betalen is helemaal niets bijzonders meer. Een vraag die bij veel retailers dus speelt is: ‘moet ik nog wel investeren in cash?’ In deze blog zet sales manager Jeroen Schepens een aantal overwegingen op een rij.

Read More

DE VOORDELEN VAN BRINK'S COLLECT LIGHT VOOR ONDERNEMERS

Een efficiëntere geldstroom, geen tijd meer kwijt aan afstorten, meer veiligheid en geen bankkosten. Daarnaast blijven de kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking en verzekering beperkt. Je kan maximaal 200 biljetten aan contant geld meegeven per transport (100 biljetten per sealbag).

Read More

WAT IS BRINK'S COLLECT LIGHT EN HOE WERKT HET?

Met Brink's Collect Light vervoert en verwerkt Brink's jouw contante geld veilig, efficiënt en snel. Speciaal voor ondernemers die geen risico meer willen lopen, door met cash over straat te moeten.

Read More