Asset Publisher

GAME MANIA

Case study: GAME MANIA

 

Game Mania is een retailketen voor computergames, consoles en accessoires met zo’n 60 vestigingen in België en Nederland. Sinds 2016 maken alle filialen gebruik van Brink’s Complete slimme kluis. Het maakte de verwerking van cash in alle vestigingen een stuk eenvoudiger, veiliger en efficiënter. De contante dagomzet wordt dagelijks bijgeschreven en kasverschillen worden snel opgemerkt. Hiermee neemt ook de fraudegevoeligheid af. Medewerkers hoeven niet meer met het geld over straat en dat is veel veiliger. Bovendien werken alle vestigingen nu op dezelfde manier, waardoor het gemakkelijker is om een keer bij in een andere vestiging bij te springen.

Het is alweer vijf jaar geleden dat Game Mania Utrecht als eerste filiaal Brink's Complete mocht uitproberen. Al snel bleek dit een erg fijne oplossing voor cash in de winkels. Vijf jaar later spreken we Céline Walbrecht, filiaalmanager in Amstelveen, over haar ervaringen.

NATELLEN NIET NODIG

Céline: ‘Ik heb de tijd niet meer meegemaakt dat we nog zelf naar de bank moesten om af te storten. Dus ik weet niet beter dan dat we cash afromen en veilig in de slimme kluis doen. In ons filiaal wordt vooral gepind maar ook nog regelmatig cash betaald.

Als meerdere klanten hun console in cash afrekenen, dan kan dat toch wel oplopen naar een cash bedrag van een aantal honderd euro’s in verschillende biljetten. Daarnaast krijgen we ook geregeld kinderen die hard gespaard hebben voor hun spellen of consoles. Vaak wordt dat trots in allemaal kleine briefjes en muntjes aan ons gegeven. Het is daarom fijn dat de biljetten aan het eind van de dag veilig in de kluis liggen en goed geregistreerd staan.

De machine telt de biljetten die je er een voor een in doet, dus natellen is niet nodig. Het is ook veilig dat er niemand meer naar de bank hoeft om af te storten. Want om na je werkdag nog met een interessant bedrag de winkel uit te lopen, dat wil je niet.’

"HET IS FIJN DAT HET GELD AAN HET EIND VAN DE DAG VEILIG IN DE KLUIS LIGT EN OOK GOED GEREGISTREERD STAAT."

VEILIGHEID, EFFICIËNTIE EN GEMAK

‘Brink’s Complete past nog altijd goed bij de hoeveelheid cash die er hier omgaat. Wat mij betreft is veiligheid de belangrijkste reden om hiermee te werken. Allereerst op de winkelvloer, omdat je niet teveel cash in de kassa’s hebt en er niemand meer bij kan. Een vriendin van mij heeft op haar werk meegemaakt dat er geld uit de kluis is gestolen. Geld waar alleen personeel bij kan komen. Dat zou hier nooit kunnen gebeuren. Daarnaast is het stukken veiliger omdat je niet met je omzet over straat hoeft. Het apparaat heeft bovendien bewezen dat het vals geld prima kan detecteren.

Efficiënt is het vooral omdat je niet meer weg hoeft om af te storten. Daar komt bij dat in alle filialen op dezelfde manier wordt gewerkt. Dus dat maakt dat je gemakkelijker onderling inzetbaar bent. Het geld staat de volgende werkdag op de rekening. Je weet dat alles klopt. Mocht er ondanks alles nog een kasverschil zijn, dan is dat snel te traceren en op te lossen.’

Voor collega winkeliers heeft Céline nog wel een paar tips:

  1. Tel het geld goed vóórdat je het in de slimme kluis doet. Want daarna kun je het niet meer natellen. Als je hier een foutje maakt, zie je dat niet direct terug.
  2. Op extra drukke dagen, rond uitverkoop en feestdagen, is het verstandig om vaker af te romen. Want anders loopt de hoeveelheid cash in de kassa teveel op. Het scheelt je ook weer tijd aan het eind van de dag; je moet toch biljet voor biljet invoeren.

 

Meer uit onze bibliotheek met inzichten:

MOET JE ALS RETAILER NOG INVESTEREN IN CASH?

Betalingen verlopen steeds vaker digitaal en het winkelpubliek wordt steeds handiger: contactloos of met je smartphone betalen is helemaal niets bijzonders meer. Een vraag die bij veel retailers dus speelt is: ‘moet ik nog wel investeren in cash?’ In deze blog zet sales manager Jeroen Schepens een aantal overwegingen op een rij.

Read More

DE VOORDELEN VAN BRINK'S COLLECT LIGHT VOOR ONDERNEMERS

Een efficiëntere geldstroom, geen tijd meer kwijt aan afstorten, meer veiligheid en geen bankkosten. Daarnaast blijven de kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking en verzekering beperkt. Je kan maximaal 200 biljetten aan contant geld meegeven per transport (100 biljetten per sealbag).

Read More

WAT IS BRINK'S COLLECT LIGHT EN HOE WERKT HET?

Met Brink's Collect Light vervoert en verwerkt Brink's jouw contante geld veilig, efficiënt en snel. Speciaal voor ondernemers die geen risico meer willen lopen, door met cash over straat te moeten.

Read More