Asset Publisher

Sodexo

Case study: BRINK'S COLLECT LIGHT IS DE BESTE CASH-OPLOSSING VOOR SODEXO

 

Sodexo is een grote internationale foodservice-keten. Elke locatie is in feite een kleine winkel op zich, waar mensen relatief lage bedragen afrekenen. De keten is zich zeer bewust van de veiligheid en promoot daarom cashloze locaties. Toch kan in 40% van de locaties ook nog steeds met cash betaald worden, als service voor de klant. Bij dergelijke lage weekomzetten is klassiek waardetransport te kostbaar en voelt het overdreven. Brink's Collect Light biedt een veilige oplossing, die past bij de kleinere bedragen die vervoerd moeten worden. Daarbij staat de veiligheid voor Sodexo-medewerkers en de klanten voorop, omdat er zo ook nooit te veel cash in de locatie aanwezig is.

Alleen al in Nederland verzorgt Sodexo op 1.300 locaties foodservice-activiteiten. Deze internationale Food & Facilities Management-organisatie weet dan ook als geen ander hoeveel voordelen het heeft om zo min mogelijk contant geld in huis te hebben. Dat is dan ook het streven. Peter van der Werff, Manager Internal Audit bij Sodexo: “Voor restaurants waar wél met contant geld afgerekend wordt, is Brink's Collect Light de beste oplossing. Wij hoeven nu niet meer zelf met het geld over straat om het bij de bank te storten. Dat scheelt een hoop risico’s, maar ook tijd.”

Brink's Collect Light is professioneel geldtransport tegen een laag tarief voor winkels en andere kleine en middelgrote bedrijven (KMO’s). Het internationale Sodexo, met vestigingen in 80 landen, wereldwijd 380.000 medewerkers en dagelijks meer dan 50 miljoen consumenten, hoort eigenlijk niet tot de primaire doelgroep van Brink's Collect Light. Toch is Sodexo met haar foodservice-activiteiten bij bedrijven, ziekenhuizen, zorgorganisaties en onderwijsinstellingen een interessante partij voor Brink's Collect Light om mee samen te werken.

Veel kleine bedragen

De restaurants waarvoor Sodexo verantwoordelijk is, zijn namelijk net winkeltjes op zich. Hier worden op werkdagen dagelijks door veel mensen kleine bedragen afgerekend. Bij 40% van de bedrijven gebeurt dat nog steeds met contant geld. Dat brachten de Sodexo-medewerkers tot nu toe zelf naar de bank - met alle bijbehorende risico’s - of Brink's haalde het met een gepantserde wagen op.

Gepantserde wagen overdreven

“Wij hebben vaker aan Brink's gevraagd of er een alternatief was voor het geldtransport met een gepantserde wagen”, vertelt Van der Werff. “Het gaat bij ons om relatief kleine bedragen, waarvoor een auto met twee geldtransporteurs wat overdreven is. Dus toen Brink's met Brink's Collect Light begon, grepen wij deze oplossing met beide handen aan. Zo hebben we aan de pilot meegedaan. Dat beviel zo goed, dat Sodexo nu voor alle locaties waar nog met contant geld wordt betaald, overgeschakeld is op Brink's Collect Light.”

Meer uit onze bibliotheek met inzichten:

MOET JE ALS RETAILER NOG INVESTEREN IN CASH?

Betalingen verlopen steeds vaker digitaal en het winkelpubliek wordt steeds handiger: contactloos of met je smartphone betalen is helemaal niets bijzonders meer. Een vraag die bij veel retailers dus speelt is: ‘moet ik nog wel investeren in cash?’ In deze blog zet sales manager Jeroen Schepens een aantal overwegingen op een rij.

Read More

DE VOORDELEN VAN BRINK'S COLLECT LIGHT VOOR ONDERNEMERS

Een efficiëntere geldstroom, geen tijd meer kwijt aan afstorten, meer veiligheid en geen bankkosten. Daarnaast blijven de kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking en verzekering beperkt. Je kan maximaal 200 biljetten aan contant geld meegeven per transport (100 biljetten per sealbag).

Read More

WAT IS BRINK'S COLLECT LIGHT EN HOE WERKT HET?

Met Brink's Collect Light vervoert en verwerkt Brink's jouw contante geld veilig, efficiënt en snel. Speciaal voor ondernemers die geen risico meer willen lopen, door met cash over straat te moeten.

Read More