Asset Publisher

 GELD AFSTORTEN ZONDER ROMPSLOMP

GELD AFSTORTEN ZONDER ROMPSLOMP

Werknemer van Brink's

Geld afstorten is er voor ondernemers niet eenvoudiger op geworden. De ergernissen en kosten om van je cash af te komen nemen toe. Het aantal afstortpunten neemt alleen maar af. Toch kan het simpel en veilig. Dankzij Brink’s RetailBox: een kluisje waarin retailers hun sealbag in de eigen zaak kunnen afstorten. Alain Barbez, Key Account Manager bij Brink’s Solutions: ‘Dit is zo’n simpele en perfecte oplossing, waarvan je zou willen dat we die jaren geleden al bedacht hadden.’

HET GEDOE VAN STORTEN

Ondernemers kunnen geld afstorten in automaten of nachtkluizen. Die bevinden zich deels buiten, deels binnen. Het storten zelf is complexer geworden. Invoeren van biljetten kan niet overal. Sommige afstortpunten hebben sluitingstijden die praktisch moeilijk haalbaar zijn. Tel daarbij op de toegenomen bankkosten en het is duidelijk dat heel wat retailers het gedoe rondom het afstorten beu zijn.

VEILIGHEID

Bij Brink’s horen ze die geluiden ook. Alain Barbez: ‘Retailers willen gemak, veiligheid en géén rompslomp met cash. Veiligheid, daar is het afstorten van je sealbag juist voor bedoeld. Want je wilt niet teveel cash in je zaak hebben, vanwege het risico op diefstallen of overvallen. Maar het afstorten geeft veel ondernemers ook geen veilig gevoel. Met je dagomzet over straat, of afstorten in een winkel in het zicht van andere klanten, voelt ongemakkelijk. Voor de veiligheid gaan dan ook vaak twee medewerkers samen geld afstorten. Dan kost het echter ook twee medewerkers tijd. Cash afstorten is hoe dan ook een tijdrovende en onprettige verplichting.’

POSITIEVE REACTIES

De RetailBox lost al deze problemen op. In dit kluisje, dat in de backoffice staat, stort je zelf je sealbag af. Het geld is veilig en verzekerd. De volgende werkdag staat het op je rekening. Zelfs als de geldtransporteurs het nog niet hebben opgehaald.

Het is dan ook geen verrassing dat de pilot met RetailBox positieve reacties opleverde. Steeds meer retailers tonen interesse

CASH IS EEN BLIJVER

Een cashloze samenleving is voorlopig niet denkbaar. Alain Barbez: ‘Nog altijd gebeurt ongeveer één op drie betalingen met cash. In sommige sectoren en op plekken zoals tankstations en de markt is dat percentage een stuk hoger.

De meeste consumenten hebben cash op zak voor de zekerheid. Daarnaast zijn er nog vele redenen om liever cash te betalen. Bijvoorbeeld omdat je leeft vanuit een huishoudpotje. Omdat je in contanten bent betaald. Of omdat mensen laaggeletterd zijn, slechtziend, of niet goed met een bankkaart kunnen omgaan. Ook zijn er consumenten die principieel niet willen dat de bank kan meekijken met hun uitgavenpatroon.

Dus als ondernemer moet je simpelweg cash accepteren en verwerken. Dan maar beter zo zorgeloos en veilig mogelijk.’

Meer uit onze bibliotheek met inzichten:

DO RETAILERS STILL NEED TO INVEST IN CASH?

Payments are increasingly made digitally and shoppers are becoming more savvy: paying contactless or with your smartphone is nothing special anymore. The question many retailers are asking is: 'Should I still invest in cash? In this blog, sales manager Jeroen Schepens outlines a number of considerations.

Read More

THE ADVANTAGES OF BRINK'S COLLECT LIGHT FOR ENTREPRENEURS

A more efficient cash flow, no more time spent on deposits, more security and no bank charges. In addition, the costs for the cash transport including cash handling and insurance are limited. You can transport a maximum of 200 notes of cash per transport (100 notes per sealbag).

Read More

WHAT IS BRINK'S COLLECT LIGHT AND HOW DOES IT WORK?

Met Brink's Collect Light vervoert en verwerkt Brink's jouw contante geld veilig, efficiënt en snel. Speciaal voor ondernemers die geen risico meer willen lopen, door met cash over straat te moeten.

Read More