Agrégateur de contenus

Sodexo

Case study: BRINK'S COLLECT LIGHT IS DE BESTE CASH-OPLOSSING VOOR SODEXO

 

Sodexo is een grote internationale foodservice-keten. Elke locatie is in feite een kleine winkel op zich, waar mensen relatief lage bedragen afrekenen. De keten is zich zeer bewust van de veiligheid en promoot daarom cashloze locaties. Toch kan in 40% van de locaties ook nog steeds met cash betaald worden, als service voor de klant. Bij dergelijke lage weekomzetten is klassiek waardetransport te kostbaar en voelt het overdreven. Brink's Collect Light biedt een veilige oplossing, die past bij de kleinere bedragen die vervoerd moeten worden. Daarbij staat de veiligheid voor Sodexo-medewerkers en de klanten voorop, omdat er zo ook nooit te veel cash in de locatie aanwezig is.

Alleen al in Nederland verzorgt Sodexo op 1.300 locaties foodservice-activiteiten. Deze internationale Food & Facilities Management-organisatie weet dan ook als geen ander hoeveel voordelen het heeft om zo min mogelijk contant geld in huis te hebben. Dat is dan ook het streven. Peter van der Werff, Manager Internal Audit bij Sodexo: “Voor restaurants waar wél met contant geld afgerekend wordt, is Brink's Collect Light de beste oplossing. Wij hoeven nu niet meer zelf met het geld over straat om het bij de bank te storten. Dat scheelt een hoop risico’s, maar ook tijd.”

Brink's Collect Light is professioneel geldtransport tegen een laag tarief voor winkels en andere kleine en middelgrote bedrijven (KMO’s). Het internationale Sodexo, met vestigingen in 80 landen, wereldwijd 380.000 medewerkers en dagelijks meer dan 50 miljoen consumenten, hoort eigenlijk niet tot de primaire doelgroep van Brink's Collect Light. Toch is Sodexo met haar foodservice-activiteiten bij bedrijven, ziekenhuizen, zorgorganisaties en onderwijsinstellingen een interessante partij voor Brink's Collect Light om mee samen te werken.

Veel kleine bedragen

De restaurants waarvoor Sodexo verantwoordelijk is, zijn namelijk net winkeltjes op zich. Hier worden op werkdagen dagelijks door veel mensen kleine bedragen afgerekend. Bij 40% van de bedrijven gebeurt dat nog steeds met contant geld. Dat brachten de Sodexo-medewerkers tot nu toe zelf naar de bank - met alle bijbehorende risico’s - of Brink's haalde het met een gepantserde wagen op.

Gepantserde wagen overdreven

“Wij hebben vaker aan Brink's gevraagd of er een alternatief was voor het geldtransport met een gepantserde wagen”, vertelt Van der Werff. “Het gaat bij ons om relatief kleine bedragen, waarvoor een auto met twee geldtransporteurs wat overdreven is. Dus toen Brink's met Brink's Collect Light begon, grepen wij deze oplossing met beide handen aan. Zo hebben we aan de pilot meegedaan. Dat beviel zo goed, dat Sodexo nu voor alle locaties waar nog met contant geld wordt betaald, overgeschakeld is op Brink's Collect Light.”

Meer uit onze bibliotheek met inzichten:

EN TANT QUE DÉTAILLANT, FAUT-IL ENCORE INVESTIR EN CASH ?

Un groupe non négligeable de personnes préfère payer en espèces. En 2020, environ un tiers de toutes les transactions en Belgique se font faites en cash, malgré Corona. Et il ne s'agit pas seulement des personnes âgées.

Lire la suite

LES AVANTAGES DE BRINK'S COLLECT LIGHT POUR LES ENTREPRENEURS

Un flux de trésorerie plus efficace, plus aucune minute passé sur les dépôts, plus de sécurité et pas de frais bancaires. En outre, les coûts du transport de fonds, y compris le traitement et l'assurance, sont limités. Vous pouvez transporter un maximum de 200 billets par transport (100 billets par sealbag).

Lire la suite

QU'EST-CE QUE BRINK'S COLLECT LIGHT ET COMMENT FONCTIONNE-T-IL ?

Met Brink's Collect Light vervoert en verwerkt Brink's jouw contante geld veilig, efficiënt en snel. Speciaal voor ondernemers die geen risico meer willen lopen, door met cash over straat te moeten.

Lire la suite